DroneGrid implementeert beeldverwerkingstechnologie

DroneGrid, start-up gespecialiseerd in data captatie door drones gecombineerd met machine learning, gaat partnership aan met VITO en verwerft haar beeldverwerkings­technologie.

Trefwoorden: #beeldverwerking, #beeldverwerkingstechnologie, #Dronegrid, #Remote Sensing-beeldverwerkingstechnologie, #samenwerking, #VITO

Lees verder

Techniek

( Foto: screen Vimeo - VITO )

ENGINEERINGNET.BE - DroneGrid ontwikkelde een oplossing die drones en machine learning combineert om de efficiëntie van industriële workflows aanzienlijk te verhogen.

Zo werden vorige zomer bijvoorbeeld meer dan 100 sites gescand om defecte zonnepanelen automatisch te detecteren en verliezen in te schatten.

Deze injectie van technologie expertise door VITO zorgt voor een verdere verbetering van het end-to-end-platform voor ondernemingen die actief zijn in energie, mijnbouw en infrastructuur.

Vishal Punamiya, CEO bij DroneGrid: "De implementatie van deze Remote Sensing-beeldverwerkingstechnologie zorgt voor een verdere versterking van ons engagement om oplossingen van wereldklasse te leveren."

Beide partijen zullen ook in de toekomst nauw blijven samenwerken om meer vernieuwende oplossingen aan te bieden op de markt.

Jürgen Decloedt, Business Developer bij VITO: "Dankzij dit technologisch partnerschap kunnen we onze klanten een volledige "end-to-end"-oplossing aanbieden. We zijn blij dat vele jaren onderzoek en expertise worden geïmplementeerd in een nieuw klantgericht platform."

De voorbereidende fase voor het partnerschap duurde meer dan een jaar, maar dit partnerschap is dan ook echt uniek in de industriesector, want de twee organisaties bieden nu grensverleggende producten en oplossingen aan hun klanten aan.