Ionity en Shell gaan Europees netwerk van snelle oplaadpunten uitbouwen

Shell heeft een overeenkomst gesloten met Ionity, een joint venture van BMW Group en de Volkswagen Group, voor de installatie van snelle oplaadpunten voor elektrische auto's.

Trefwoorden: #elektrische auto, #gecombineerd laadsysteem, #IONITY, #netwerk, #oplaadpunt, #opladen, #Shell, #snelweg, #tankstation

Lees verder

Techniek

( Foto: Shell )

ENGINEERIGNET - Ionity werd opgericht om langs de belangrijkste Europese snelwegen een netwerk van oplaadpunten met een laadvermogen van 350 kilowatt te bouwen.

Hiermee kunnen de nieuwste elektrische auto’s gemiddeld in vijf tot acht minuten worden opgeladen. Dit is tot wel drie keer sneller dan de huidige beschikbare laadpalen.

In eerste instantie zullen de snelle oplaadpunten op 80 autosnelweg stations worden geïnstalleerd, verspreid over 10 Europese landen (België, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Polen, Slowakije, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk).

De oplaadpunten zullen gebruik maken van het gecombineerd laadsysteem (CCS), het systeem dat vereist is voor de meeste Europese en Amerikaanse elektrische auto’s.

Deze overeenkomst past in de ambitie van Shell om wereldwijd meer en schonere energie-oplossingen te realiseren. Onlangs nam het bedrijf ook al NewMotion over, een Europese aanbieder van elektrische oplaadpalen voor thuis, op het werk en onderweg.