VPRO Tegenlicht organiseert verkiezing groene techpioniers

Het gaat om revolutionaire groene technologie om de wereld te gaan veranderen, waarbij op 13 december vijf winnaars worden gekozen.

Trefwoorden: #design, #energie, #groene technologie, #recycling, #vervoer, #voedsel, #VPRO Tegenlicht, #water

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen video VPRO Tegenlicht )

ENGINEERINGNET.NL - Ondernemers, denkers en doeners die technologie inzetten voor een duurzame toekomst kunnen zich tot en met 8 december nog aanmelden voor deze verkiezing. Het gaat daarbij om zes categorieën: energie, vervoer, recycling, water, design en voedsel.

Tot en met 10 december kan het publiek stemmen op een favoriete pionier. Er worden vijf winnaars gepresenteerd tijdens de VPRO Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam op woensdagavond 13 december.

De vijf winnende groene techpioniers worden gekozen door bezoekers van de VPRO Tegenlicht webapp en een jury bestaande uit duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, ontwerper Teresa van Dongen en universitair docent industrieel ontwerp Nynke Tromp.

VPRO Tegenlicht biedt de winnaars een masterclass aan om het genomineerde idee of product zo goed mogelijk door te ontwikkelen. Alle pioniers maken kans om geportretteerd te worden in een uitzending van VPRO Tegenlicht.

Groene techpioniers die al zijn aangemeld zijn Paul van Ham die een elektrische tractor heeft ontworpen, en ‘Onderwaterboeren’ Hendrik Staarink en Stefano Canziani die een innovatieve manier om algen te telen hebben ontwikkeld.