• 23/01/2012

EIB leent Renault 180 miljoen voor betere elektrische voertuigen

De Europese Investeringsbank heeft een lening van 180 miljoen euro toegekend aan de Renault Group, bestemd voor onderzoek en ontwikkeling van accu’s en motoren voor elektrische voertuigen.

Trefwoorden: #EIB, #elektrische voertuigen, #Europese Investeringsbank, #Renault

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- De lening maakt de toekomstige generatie van elektrische auto’s mogelijk.

Het is de bedoeling dat het geld een vergroting van de expertise op het gebied van lithium-ion accutechniek en motortechniek tot gevolg heeft.

Niet alleen bestemd voor toepassing in elektrische auto's, maar ook geavanceerde treinen kunnen gebruik maken van de extra expertise.

Hoofddoel is om elektrische voertuigen een betere concurrentiepositie te geven en zo de ontwikkeling van een massa-industrie te versnellen.

Ook centraal staan het terugdringen van CO2-emissies en andere gevaarlijke vervuilers. Uiteindelijk is het de bedoeling om 150.000 ton minder CO2 uit te stoten dan bij auto's met conventionele motoren het geval is.

"We bieden ondersteuning voor de nieuwste technologieën, omdat deze de toekomst vormgeven op gebied van duurzame ontwikkelingen en concurrerend zijn", merkte Philippe de Fontaine Vive van EIB op tijdens de ondertekeningsceremonie in het Franse hoofdkwartier van Renault te Boulogne-Bilancourt.

"Deze samenwerking stelt ons in staat om de toekomst van de auto-industrie in Europa te bepalen, wiens burgers hiervan als eerste gaan profiteren in hun dagelijkse leven."


(GL) (bron & foto: Aandrijven en Besturen)