• 23/01/2012

Ontwerpbureau Hegge ID winnaar Ecodesign Award 2011

Hegge ID ontwerpt autoportier met maar liefst 20% gewichtsbesparing.

Trefwoorden: #award, #design, #flanders drive, #hegge, #hegge id, #henri van de velde, #ontwerp, #prijs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ecodesign )

ENGINEERINGNET.BE -- In het Vlaams Parlement zijn de Henri Van de Velde Awards uitgereikt aan Vlaamse designers die zich in 2011 in de kijker hebben gewerkt.

Een van de onderscheidingen, de Ovam Ecodesign Award Pro, werd toegekend aan een innovatief lichtgewicht autoportier dat in het kader van een onderzoeksproject van Flanders’ Drive en een consortium van 9 Vlaamse bedrijven werd ontwikkeld. Hegge ID, een studio voor industrieel ontwerp, tekende het bekroonde design.

De combinatie van lichtgewicht materialen en innovatief design leidde in het betrokken autoportier tot maar liefst 20% gewichtsbesparing.

Bovendien zijn de ontwikkelde materialen en technologieën allemaal geschikt voor massaproductie en inzetbaar in tal van sectoren die naar gewichtsbesparing en een verbeterde performantie streven.

In de voertuigindustrie zelf resulteerde het onderzoeksproject ‘Lichtgewicht deur’ in 12 concrete innovaties.

“Deze innovaties maken substantiële verbeteringen op het gebied van duurzaamheid, brandstofbesparing, CO2-uitstoot en recyclage mogelijk en dragen zo bij tot groene en slimme mobiliteit,” aldus Reinhilde Craps, directeur van Flanders DRIVE.

Het ontwerpbureau kreeg een geldprijs van 4.000 euro en een trofee voor zijn ontwerp.


(bron: Agoria)

Video: