Bouw eerste Droneportcampus van start gegaan

Onlangs werd op de voormalige militaire vliegbasis in Brustem de eerste steen gelegd van de Droneportcampus, een campus voor onbemande vliegtuigsystemen en bedrijven in de dronesector.

Trefwoorden: #dronecampus, #dronepiloot, #Droneport, #drones, #incubator, #Limburg Startup, #piloten, #testcentrum

Lees verder

Nieuws

( Foto: Drone Community )

ENGINEERINGNET.BE - Droneport Incubator maakt deel uit van de campus en vormt een test- en bedrijvencentrum voor start-ups en groeibedrijven in de dronesector.

Dit is een initiatief van LRM, stad Sint-Truiden, POM Limburg en LRA. De aandeelhouders bundelen de krachten en zorgen met deze nieuwe campus voor een unieke uitvalbasis voor de dronesector.

De site speelt in op de snel veranderende luchtvaartsector, waarin drones een steeds prominentere plaats opeisen. Droneport opent begin 2019 haar deuren.

Bedrijven die er zich binnenkort vestigen, komen terecht op een campus waar zowel start-ups als groeibedrijven hun thuisbasis hebben. Naast kantoren, een incubator voor start-ups, testfaciliteiten en een brasserie, biedt de site ook toegang tot een dronecommunity.

Bovendien kunnen dronepiloten er naar hartenlust experimenteren in drie gecontroleerde outdoor testzones. In die zones kunnen drones hoger vliegen dan normaal toegelaten.

Droneport is ook een gerespecteerde partner van de Belgische Civiele Luchtvaartautoriteit (BCAA) en ook onderzoek en ontwikkeling nemen er een belangrijke plaats in.

De huidige site wordt momenteel uitgebaat door Limburg Regional Airport (LRA). De dronesector krijgt voorrang op de site, maar dat betekent niet dat de “klassieke” luchtvaartsector er niet welkom is.

De LRA-loods biedt ruimte aan 55 vliegtuigen en kan uitbreiden tot 65 vliegtuigen. De controletoren biedt een 360°-zicht op de startbaan, de taxitrack en het platform.


(bron: LRM)