Agristo neemt nieuwe productiesite officieel in gebruik

Agristo heeft onlangs haar nieuwe productiesite langs de expresweg in Wielsbeke officieel ingehuldigd. De nieuwe state-of-the art productiesite werd gebouwd op de voormalige Unilin site.

Trefwoorden: #Agristo, #diepvriesfriet, #productie, #productiesite, #Wielsbeke

Lees verder

Techniek

( Foto: Agristo )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds 1 oktober is Agristo er ook gestart met de productie van frieten, nadat begin 2017 de verpakkingsafdeling al in gebruik werd genomen.

Hiermee is de producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten klaar met de eerste stap in haar uitbreiding van de productiecapaciteit.

Dagelijks worden per uur 2 grote vrachtwagens aardappelen verwerkt, wat goed is voor ongeveer 100.000 porties. Nadat deze worden verpakt tot private label product, gaan ze richting het hoogbouwvrieshuis (-21°), waarna ze vertrekken naar hun eindbestemming.

Momenteel werken er in Wielsbeke 80 mensen, maar omdat er binnenkort ook een tweede productielijn opgestart zal worden, zullen er nog een 60-tal mensen bij aangeworven worden. Aangezien de andere vestigingen ook blijven groeien zal Agristo in 2018 in totaal zo’n 100-tal vacatures hebben openstaan.

Om deze nieuwe aanwervingsgolf een duwtje in de rug te geven, en de nieuwe vacatures snel en goed te kunnen invullen, start in januari een nieuwe rekruteringscampagne.

Het bedrijf is op al haar sites toonaangevend op het vlak van efficiëntie, duurzaamheid en ecologie. Het komende jaar zal de frietproducent vanuit de diverse sites ongeveer 30.000 trailers of containers verladen naar haar klanten, waarvan er ongeveer 10.000 via de Havens van Antwerpen en Zeebrugge naar andere continenten zullen verscheept worden.

Deze transporten vanuit Wielsbeke zullen niet langer via de weg maar via binnenvaart verlopen. Op deze manier kan het bedrijf jaarlijks tot 1 miljoen kilometer over de weg besparen, en zo haar ecologische voetafdruk voor een groot deel reduceren.