Solvay wordt partner Ellen MacArthur Foundation voor chemiesector

Solvay en de Ellen MacArthur Foundation hebben een wereldwijde partner-overeenkomst voor drie jaar ondertekend om de overgang naar de kringloopeconomie binnen de chemiesector te versnellen.

Trefwoorden: #chemie, #chemiesector, #Ellen MacArthur, #Ellen MacArthur Foundation, #kringloopeconomie, #Solvay

Lees verder

Techniek

( Foto: Solvay )

ENGINEERINGNET.BE - Dit partnerschap zal oplossingen onderzoeken die gebaseerd zijn op de principes van de kringloopeconomie die in contrast staat met het verouderde, lineaire model van de wegwerpeconomie.

Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay: “De kringloopeconomie is steeds belangrijker zowel voor onze eigen activiteiten als voor onze klanten die ons vragen om oplossingen te vinden die voldoen aan hun duurzaamheidsbehoeften. Door deze samenwerking kunnen we de kwaliteit van onze kennis en van ons onderzoek naar een hoger niveau tillen en sneller overschakelen naar de kringloopeconomie.”

Solvay sluit zich aan bij de andere partners van de Foundation, namelijk Danone, Google, H&M, Intesa Sanpaolo, NIKE, Inc, Philips, Renault en Unilever, van 2018 tot 2020 en is de enige vertegenwoordiger van de chemiesector.

Sinds de Britse zeilster Ellen MacArthur de Foundation oprichtte in 2010, is het uitgegroeid tot een wereldleider die erin slaagt de snellere overgang naar de kringloopeconomie op de agenda's van besluitvormers in bedrijven, overheden en de academische wereld te plaatsen.