• 18/01/2018

Rittal zorgt voor fysieke beveiliging patiëntgegevens

Zorg is één van de sectoren waar op vlak van IT momenteel grote veranderingen gebeuren. Rittal kan voor een betrouwbare fysieke beveiliging zorgen van alle patiënt- en persoonsgegevens.

Trefwoorden: #beveiliging, #Internet of Things, #patiënten, #Rittal, #zogsector

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Ook in de zorgsector biedt het Internet of Things (IoT) interessante kansen, zoals het opvullen van kennislacunes. Mooi voorbeeld is ‘Watson’, de supercomputer van IBM, waarmee artsen gegevens van patiënten met hetzelfde ziektebeeld uit diverse landen kunnen vergelijken.

Op basis daarvan kunnen ze sneller de juiste diagnose stellen, de beste zorgmethode kiezen en gerichte medicijnen ontwikkelen. Het gebruik van digitale middelen, zoals iPads, is een ander voorbeeld.

Voor oudere personen betekent dit dat ze langer thuis kunnen blijven. De arts kan, via een eenvoudig online contact, op afstand aangeven welke medicijnen nodig zijn. Hierna kunnen deze direct worden opgehaald bij de apotheek.

De norm ISO 27001
Zo’n intensieve data-uitwisselingen vergroten het risico op datalekken, terwijl het ook lastiger is om gegevens te anonimiseren. Het is immers de bedoeling informatie te delen om gezond te kunnen blijven en tegelijk de privacy te respecteren.

Om persoonlijke gegevens zo goed mogelijk te beschermen, werd van overheidswege ISO 27001 ingevoerd. Deze norm wordt gebruikt als leidraad om zorginstellingen te toetsen op hun informatiebeveiliging.

Belangrijk onderdeel hier is de fysieke beveiliging van de IT-omgeving, zoals toegangsbeveiliging en bescherming tegen bedreigingen van buitenaf (inbraak, stof, wateroverlast, giftige dampen, …).

Baas over eigen data
Een ruime ervaring in, en kennis van, de zorgsector maakt dat Rittal de precieze behoeften kent en welke oplossingen daar conform ISO 27001 het beste op aansluiten.

Voor kleinere zorginstellingen bijvoorbeeld worden Edge Data Centers ingezet. Dit zijn micro-computerruimtes waarmee organisaties baas blijven over hun eigen data. Alle benodigde systemen bevinden zich in één of meerdere compacte racks, die dichtbij of in de zorginstelling zijn geïnstalleerd. Edge Data Centers vereisen aanzienlijk minder ruimte, zijn energiezuinig en zijn snel op en af te schalen.

Every time, anywhere, everywhere
Eén ding staat vast: gegevens van patiënten en cliënten moeten te allen tijde veilig zijn. Rittal zorgt voor een IT-infrastructuur waarin data fysiek goed worden beschermd, maar tegelijk ook beschikbaar zijn.

Every time, anywhere, everywhere … helemaal conform de IoT-tijdgeest. Precies daarom ontwikkelt Rittal volledig redundante omgevingen waarbij de werking van een uitvallend onderdeel onmiddellijk wordt overgenomen door een ander. Hierdoor gaat het proces continu door, ongeacht welke IT-ontwikkelingen er in de toekomst zitten aan te komen.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: RittalBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.