Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in Vlaanderen

Borit, Reynaers Aluminium, Dekeyzer-Ossaer en Lantmännen Unibake zijn de nieuwe Fabrieken van de Toekomst. Dat brengt het totaal na vier jaar al op twintig maakbedrijven.

Trefwoorden: #Agoria, #Fabrieken van de Toekomst, #Factory of the Future, #Industrie 4.0, #innovatie, #maakbedrijf, #Sirris

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de vierde editie van de Factories of the Future Awards in Antwerpen ontvingen Borit uit Geel, Reynaers Aluminium uit Duffel, Dekeyzer-Ossaer uit Koekelare en Lantmännen Unibake uit Londerzeel de titel van Factory of the Future.

"Die productiebedrijven hebben stuk voor stuk bewezen dat ze internationale top zijn", zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van de technologiefederatie Agoria Vlaanderen, dat de prijzen uitreikt in samenwerking met Sirris, Fevia Vlaanderen, Fedustria Vlaanderen, Centexbel en Flanders’ FOOD.

Fabrieken van de Toekomst moeten volgens Agoria investeren in digitalisering, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau, maar ook doordacht omgaan met energie en materialen en aandacht hebben voor betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers.

Demuynck: “Daarom vragen we dat de extra middelen die de regering vrijmaakt voor innovatie, vooral te investeren in het versterken van transitie naar industrie 4.0. Dit zal niet enkel onderzoek vragen via onderzoekscentra zoals Flanders Make, maar ook het uitbouwen van bijkomende grote proeftuinen en het ondersteunen van transformatietrajecten in de bedrijven.”

Hij denkt concreet aan een “rollend fonds” waar geld in en uit kan vloeien met terugbetaalbare voorschotten.


(bron en foto: Agoria)