Havenbestuur van Zeebrugge en Cosco Shipping Ports sluiten overeenkomst

Cosco Shipping Ports ondertekende met het havenbestuur van Zeebrugge de concessieovereenkomst voor de CSP Zeebrugge Terminal. De Franse rederij CMA CGM plant hier een investering van 10%.

Trefwoorden: #CMA CGM, #Cosco Shipping Ports, #Havenbestuur van Zeebrugge, #investering, #rederij, #terminal

Lees verder

Techniek

( Foto: Haven van Zeebrugge )

ENGINEERINGNET.BE - De ondertekenings­ceremonie voor de concessie­overeen­komst tussen de zeehaven van Brugge en China Shipping Ports Zeebrugge Terminal werd ondertekend door Renaat Landuyt en Zhang Wei.

De Memorandum of Understanding (MoU) tussen CSP en CMA CGM werd ondertekend door Zhang Wei en Farid Salem, Executive Director CMA CGM.

Gedelegeerd bestuurder Joachim Coens: “Onze kusthaven beschikt over alle troeven voor het ontvangen en vlot behandelen van mega containerschepen. CSP Zeebrugge is uitgerust om een efficiënte service te bieden aan de rederijen. De terminal en het team is klaar om zich in dit nieuwe hoofdstuk verder te ontwikkelen.”

Zhang Wei: “CSP Zeebrugge is de eerste gateway port van Cosco Shipping Ports in Noordwest-Europa. Met de ideale locatie van de CSP Terminal en de maritieme toegang, willen wij een strategisch maritiem kruispunt en een ultramodern logistiek platform zijn om Europa en het Verenigd Koninkrijk te bedienen.”


Het event werd bijgewoond door Vice-Premier Kris Peeters, Renaat Landuyt, Joachim Coens, Chinees ambassadeur Qu Xing, Voorzitter China Cosco Shipping Corporation Limited Xu Lirong, Vice-voorzitter en gedelegeerd bestuurder van Cosco Shipping Ports Zhang Wei en gedelegeerd bestuurder van Cosco Shipping Line Wang Haimin.