Anglo Belgian Corporation zet trainingscentrum op in Saoedi-Arabië

Het centrum wordt gevestigd in de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyadh en is gericht op onderhoud van energie besparende generatorsets van Anglo Belgian Corporation.

Trefwoorden: #Anglo Belgian Corporation, #generatorsets, #Saoedi-Arabië, #trainingscentrum

Lees verder

Techniek

( Foto: ABC )

ENGINEERINGNET.BE - Anglo Belgian Corporation (ABC) heeft Riyadh als locatie gekozen voor dit trainingscentrum, omdat het een centraal gelegen plek is in het Midden-Oosten, aldus Vincent Pirot, de regionale verkoopmanager van ABC.

De stad is goed bereikbaar voor mensen uit andere Arabische Golfstaten, zoals Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, en nabij gelegen landen als Egypte.

Het nieuws over de vestiging van het trainingscentrum werd onlangs aangekondigd tijdens een presentatie van Anglo Belgian Corporation in de Belgische ambassade in Saudi-Arabië, waarbij onder meer de Belgische ambassadeur Geert Criel aanwezig was. De presentatie ging over energie besparende dieselmotoren, zoals Genset generatoren.

Het trainingscentrum wordt opgezet omdat er veel vraag naar is, aangezien de meeste klanten die Genset generatoren gebruiken, ook getraind moeten worden in het onderhoud van de machines. Circa 80% van het onderhoud kan dan worden uitgevoerd door de klant zelf.

Ambassadeur Criel stelde na afloop van de presentatie dat energie-efficiëntie een van de belangrijkste strategische thema's van Saoedi-Arabië is, wat is vastgelegd in de Saudi Vision 2030. Ongeveer 38% van de Saoedi-Arabische olie en gas wordt lokaal verbruikt, voornamelijk in de transport sector en bij de productie van elektra.

Doel is om 1,5 miljoen vaten olie per dag te gaan besparen, ofwel circa 15% van de totale olieproductie van het land.


ACHTERGROND
ABC vervaardigt diverse typen Genset generatoren, tot 4.000 kWm, en met directe brandstofinspuiting, turbo-oplader en luchtkoeler. Twee typen, de EDZC en E(V)DZC kunnen draaien op zware brandstof, plantaardige olie en dierlijke vetten. De motoren zijn energie-efficiënt en tegen lage kosten verkrijgbaar.

Het bedrijf behoort wereldwijd tot één van de belangrijkste producenten van diesel-, HFO- en dual-fuel middellopende motoren, alsmede van gensets voor de energiemarkt. De hoofdzetel is in Gent gevestigd. ABC werd opgericht in 1912 door een groep Belgische ondernemers. Het bedrijf is gericht op de ontwikkeling van nog efficiëntere motoren met meer vermogen en minder brandstof, en dus minder uitstoot.