Luminus opent kantoor van de toekomst op Corda Campus

Onlangs werd het hernieuwde kantoor van Luminus op de Hasseltse Corda Campus ingehuldigd. Medewerkers van het bedrijf ontwierpen zelf hun kantoor, geschikt voor de nieuwe manier van werken.

Trefwoorden: #Corda Campus, #digitalisering, #flexwerken, #kantoor, #Luminus, #thuiswerken

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - De medewerkers van Luminus hebben digitalisering aangegrepen om hun eigen werkplaats van de toekomst te ontwerpen. Ze creëerden zelf een nieuwe, geoptimaliseerde kantooromgeving, waar autonomie en entrepreneurship centraal staan.

De hernieuwde kantoorruimte is ingedeeld in functie van de taken die de medewerkers uitvoeren. Hiervoor werd het “flexdesk” en “activity based” werken ingevoerd.

“Flexdesk based” werken omdat de werkomgeving geschikt is voor een wisselend aantal medewerkers. Het aantal werknemers in Hasselt kan namelijk van dag tot dag verschillen, omdat medewerkers de mogelijkheid zullen krijgen van thuis te werken, maar ook omdat werknemers van andere sites vanuit het kantoor in Hasselt kunnen werken.

“Activity based werken” staat ook centraal. De nieuwe werkomgeving leent zich perfect tot alle soorten taken die de werknemers uitvoeren: individueel geconcentreerd werken, samenwerken in projecten, een informeel gesprek tussen een leidinggevende en een teamlid, een brainstorm ruimte om innovatie te stimuleren, enz.