VIB bouwt hoofdkantoor op Tech Lane Ghent Science Park

VIB heeft beslist om zijn hoofdkantoor te vestigen op Tech Lane Ghent Science Park op de campus van Eiland Zwijnaarde. Het hoofdkantoor zal zich bevinden in een nieuwe Bio-Incubator.

Trefwoorden: #bio-incubator, #biotech, #cluster, #nieuwbouw, #Tech Lane Ghent Science Park, #VIB

Lees verder

Techniek

( Foto: VIB )

ENGINEERINGNET.BE - Gent stond in de jaren ’70 en ’80 mee aan de bakermat van de biotechnologie in Vlaanderen. Vandaag de dag is Gent, met het hoofdkantoor van VIB, uitgegroeid tot een succesvolle, internationaal erkende biotechcluster.

De beslissing van VIB om een nieuwe Bio-Incubator inclusief hoofdkantoor te bouwen op de campus Eiland Zwijnaarde van Tech Lane Ghent Science Park, zorgt voor een verdere verankering van de biotechcluster in Gent.

Het nieuwe gebouw, met een vloeroppervlakte van 12.000m², zal samen met de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, ontwikkeld worden. Het zal 10 bouwlagen tellen en gebouwd worden op een strategische zichtlocatie langsheen de autosnelweg E40.

In totaal zullen er een 350-tal mensen tewerkgesteld worden. Het gaat om een geraamde investering van 24 miljoen euro. De bouwwerken zullen starten in 2019 om in 2021 afgerond te zijn. Er zal daarbij extra aandacht gaan naar de duurzaamheid van het nieuwe gebouw.

De nieuwe Bio-Incubator zal startende biotechbedrijven en spin-offs ondersteunen en helpen in hun groei. De Bio-Incubator zal 9.500m² van de 12.000m² innemen en opgedeeld worden in modulaire labo-units.

Met deze Bio-Incubator op campus Eiland Zwijnaarde en de recent aangekondigde bijkomende Bio-Incubator van 10.000m² op campus Ardoyen, wordt in totaal bijna 20.000m² extra ruimte voorzien voor startende biotechbedrijven.