VIL ontwikkelt logistieke duurzaamheidsindex

VIL start met het project Logistics Sustainability Index (LSI), waarin een model ontwikkeld zal worden die een score geeft aan de duurzaamheid van de logistieke activiteiten van een bedrijf.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #Logistics Sustainability Index, #logistiek, #LSI, #project, #VIL

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - Met de Logistics Sustainability Index wil VIL een model opstellen vergelijkbaar met de World Logistics Performance Index, die naam en faam geniet, maar geen duurzaamheidcriterium inhoudt.

Voor het opstellen van deze index zullen relevante criteria opgesomd worden met betrekking tot duurzame logistiek in al zijn facetten. Mogelijke criteria zijn: energieverbruik, emissies (zowel CO2 als NOx, fijn stof,…), impact op mobiliteit, geluidsoverlast, verkeersveiligheid, gebruik van grondstoffen en afvalbeleid. Aan ieder criterium zal een wegingsfactor toegekend worden.

LSI moet een krachtig hulpmiddel worden om bedrijven meer inzicht te geven in waar ze staan op vlak van duurzaamheid en hoe ze zichzelf kunnen verbeteren.

De index zal getest worden bij alle 12 projectdeelnemers.


Dit zijn de 12 projectdeelnemers:
Atlas Copco Airpower, Carglass Distribution, Chep Benelux, Colruyt, FrieslandCampina Belgium, Frigologix, HAVI Logistics, Montea, MSC Belgium, Odyssey Logistics Europe, Snel Logistic Solutions en Willy Naessens Industriebouw.