1.500 studenten op ontdekkingstocht naar fotonica

Vandaag en morgen verwelkomt VUB Wetenschapsshow 1.500 studenten voor een ontdekkingstocht naar fotonica. Deze show maakt jongeren op een leuke manier warm voor wetenschap en techniek.

Trefwoorden: #B-PHOT, #fotonica, #VUB, #wetenschapsshow

Lees verder

research

( Foto: VUB B-PHOT )

ENGINEERINGNET.BE - Een team van enthousiaste doctoraatsstudenten van onderzoeksgroep VUB B-PHOT zal de studenten meenemen op een interactieve reis door de wereld van de lichttechnologie.

Verschillende demonstraties zullen de scholieren van de oorsprong van licht en fotonen naar lasers, naar de manipulatie van licht tot optische vezels voor datacommunicatie of voor medische beeldvormingstoepassingen zoals endoscopie brengen.

Fotonica combineert moderne fysica met toegepaste technologieën. Tijdens de show zullen studenten deelnemen aan experimenten op het podium. Een uitdagende quiz test hun kennis aan het einde van elke demonstratie en de winnaar wordt aan het einde beloond met een verrassing.

Dit jaar kunnen de studenten ook hun kennis testen tijdens het Wetenschapsspel op de VUB Campus en krijgen ze een verfrissende kijk op natuurkunde tijdens een bezoek aan het 'Experimentarium' aan de ULB.

De Wetenschapsshow is al aan zijn 8e editie toe. De show wilt toekomstige ingenieurs inspireren om de wetenschap en technologie van fotonica te bestuderen om zelf nieuwe technologieën uit te vinden, zoals LED-schermen met ultrahoge definitie, 3D-laserprojectiesystemen, Augmented en Virtual Reality-headsets, zelfrijdende auto's, duurzame energie, humanoïde robotica, bio-engineering en medische toepassingen.


VUB B-PHOT is door UNESCO uitgenodigd om deze Wetenschapsshow uit te voeren tijdens het kick-off Flagship Event (# IDL18) in Parijs ter gelegenheid van de allereerste "Internationale Dag van het Licht" op 16 mei 2018.