Emirates SkyCargo start met vrachtdiensten naar Maastricht Aachen Airport

De vluchten worden uitgevoerd door een Boeing 777 vrachtvliegtuig, dat beschikt over een capaciteit van 100 ton, en versterken onder meer de verbinding met België en Duitsland.

Trefwoorden: #Emirates SkyCargo, #Maastricht Aachen Airport, #vrachtdiensten, #vrachtvliegtuig

Lees verder

Nieuws

( Foto: Emirates Sky Cargo )

ENGINEERINGNET.BE - Emirates SkyCargo zal aanvankelijk opereren op Maastricht (Nederland) met twee vrachtvluchten per week, op dinsdag en donderdag.

Het voertuig zal op beide dagen aankomen om 08.10 uur lokale tijd en om 10.10 uur weer vertrekken naar Dubai World Central Airport.

De vluchten zijn een aanvulling op de aangeboden capaciteit van vracht- en passagiersvluchten naar de vlieghaven Schiphol te Amsterdam, en met België en Duitsland.

De tweewekelijkse vluchten worden uitgevoerd door Emirates SkyCargo’s Boeing 777 vrachtvliegtuig, wat beschikt over een vrachtcapaciteit van 100 ton. De brede deuren van het hoofddek maken het mogelijk om grote vracht te transporteren.

Vanaf eind maart zal Emirates SkyCargo het aantal vrachtvluchten naar Maastricht opvoeren naar zeven vluchten per week. De meeste vracht die van en naar Maastricht zal worden getransporteerd, bestaat voornamelijk uit e-commerce producten en geneesmiddelen.

“De vrachtdiensten naar Maastricht geven ons een sterkere positie en daarmee de mogelijkheid om beter in te spelen op de behoeften van de klant in deze regio. Bovendien zal het Maastricht op zakelijk- en logistiek gebied toegang bieden tot meer dan 155 bestemmingen van Emirates SkyCargo’s netwerk, wat zich verspreid over zes continenten,” zegt Nabil Sultan, Emirates’ Divisie Senior Vicepresident, Cargo.

Emirates SkyCargo is ’s werelds grootste internationale vrachtcarrier en biedt hun klanten vrachtcapaciteit op haar vloot van 265 vliegtuigen, waaronder 14 vrachtvoertuigen (13 Boeing 777-F’s en één Boeing 747-F).

Emirates SkyCargo opereert in Europa op meer dan 40 bestemmingen en verbind internationale hubs en regionale steden met de rest van de wereld.