UPS opent nieuw distributiecentrum in Lummen

UPS heeft onlangs zijn nieuwe verpakkings-, sorteer en leveringscentrum in Lummen geopend. Het bedrijf investeerde hierin bijna 4 miljoen euro en creëerde meer dan 160 jobs.

Trefwoorden: #distributiecentrum, #investeringen, #logistiek, #Lummen, #UPS

Lees verder

Techniek

( Foto: UPS )

ENGINEERINGNET.BE - Het gebouw in Lummen, dat de oostelijke en zuidelijke delen van het land zal bedienen, beschikt over een werkzone van ongeveer 6.000 vierkante meter, is in staat om 5.000 pakjes per uur te verwerken en biedt parkeerplaatsen voor meer dan 80 leveringsvoertuigen.

Fernando Falcon, countrymanager UPS Belgium & Luxembourg: “We zagen vorig jaar een sterke toename van ons exportvolume in België dat met 20% is toegenomen ten opzichte van het jaar voordien. Deze investering in ons slimme wereldwijde logistieke netwerk is een reactie op die groei.”

Het bedrijf zit momenteel midden in een Europees investeringsprogramma van 1,63 miljard euro om extra capaciteit te creëren en om hun netwerk nog sneller te maken voor klanten van elke omvang.

UPS stelt meer dan 1.200 mensen te werk op zeven locaties verspreid over het hele land, waaronder ook de Europese hoofdzetel in Brussel, en het heeft een vloot van 150 voertuigen.