Nobelprijswinnaar bezoekt jongerencongres ChemCYS

Van 21 tot 23 februari zullen meer dan 300 jonge scheikundigen afzakken naar Blankenberge voor de 14de editie van het jongerencongres ChemCYS (Chemistry Conference for Young Scientists).

Trefwoorden: #Ben Feringa, #ChemCYS, #chemie, #jongerencongres, #onderzoek, #onderzoeker, #studeren

Lees verder

Opleiding

( Foto: ChemCYS )

ENGINEERINGNET.BE - De tijd dat wetenschappers eenzaam in hun laboratorium zaten, is lang voorbij. Vandaag de dag is (inter)nationale samenwerking belangrijker dan ooit.

Op ChemCYS kunnen studenten en jonge onderzoekers belangrijke ervaring opdoen door hun onderzoek voor te stellen aan collega’s van over de hele wereld (30 nationaliteiten) en zo hun netwerk aanzienlijk uitbreiden.

Tijdens de komende editie zal met de komst van professor Ben Feringa (Rijksuniversiteit Groningen) voor het eerst een Nobelprijswinnaar (2016) het podium betreden. Daarnaast zullen ook professor Sir Martyn Poliakoff (University of Nothingham) en Prof. Dr. Ir. Jo Van Ginderachter (Vrije Universiteit Brussel) een lezing geven.

Dat de formule aanslaat bij jonge onderzoekers blijkt niet alleen uit het aantal deelnemers, maar ook uit de toenemende ondersteuning vanuit de overheid, de chemische industrie en internationale koepelverenigingen zoals IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) en EuCheMS (The European association for Chemical and Molecular Sciences).

Zo kunnen deelnemers op de eerste congresdag al in dialoog treden met professionals uit de industrie en overheidsdiensten tijdens het netwerkevent KaféCV. Bovendien kunnen de deelnemers hun professionele vaardigheden rechtstreeks aanscherpen tijdens daartoe ingerichte workshops om zich zo voor te bereiden op het leven na afstuderen.


ACHTERGROND
De jongerensectie van de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (Jong-KVCV) werd in 1986 opgericht. Jong-KVCV wordt vormgegeven door een team van 21 vrijwilligers, allen studenten of pas afgestudeerden aan de vijf Vlaamse universiteiten.