DHL Express opent nieuwe hub op Brussels Airport

DHL Express heeft een nieuwe regionale hub op Brussels Airport geopend. Het bedrijf investeerde meer dan 140 miljoen euro om de capaciteit tot 42.000 zendingen per uur uit te breiden.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #CO2, #CO2-uitstoot, #DHL, #DHL Express, #logistiek, #pakketten, #verzenden, #Zaventem

Lees verder

Techniek

( Foto: DHL )

ENGINEERINGNET.BE - Op volle capaciteit kunnen de twee geautomatiseerde sorteersystemen van de hub (36.500 m²) tot 42.000 pakketten per uur verwerken, waardoor dit de vijfde grootste hub in het wereldwijde DHL-netwerk is.

De hub, een investering van meer dan 140 miljoen euro inclusief leasekosten, heeft tot op heden op de luchthaven in Zaventem 200 nieuwe banen gecreëerd.

Danny Van Himste, Managing Director van DHL Express België en Luxemburg: "Met de nieuwe hub kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. We verbinden België met Europa en de wereld. Met deze hub, die ons extra capaciteit, snelheid en flexibiliteit biedt, zouden nationale grenzen geen belemmering voor onze klanten mogen zijn."

Als onderdeel van het GoGreen-programma verlaagt deze nieuwe hub de ecologische voetafdruk van het bedrijf met 768 ton CO2 per jaar, dankzij de efficiëntere sorteertechnieken en betere isolatie.