PostNL vergroot Belgische en Nederlandse capaciteit via investeringen

Al 38% van de omzet van PostNL is gerelateerd aan het bezorgen van pakketten en het bedrijf gaat daarom verder investeren in deze capaciteit in de Benelux.

Trefwoorden: #capaciteit, #investering, #levering, #logistiek, #pakketten, #PostNL

Lees verder

Techniek

( Foto: PostNL )

ENGINEERINGNET.BE - De Nederlandse groep boekte in 2017 een omzetgroei tot 3,5 miljard euro dankzij een groei van 5% in het bezorgen van pakjes. Het volume aan geadresseerde post daalde met 10% in 2017. De verwachting is dat dit snel verder zal afnemen.

Deze cijfers bevestigen volgens Herna Verhagen, CEO bij PostNL, de strategie om de transformatie van de groep te versnellen. Daarom zal er bij Mail verder gesaneerd worden en bij Pakketten meer geïnvesteerd.

“De onverminderd snelgroeiende e-commercemarkt vereist dat wij meer en sneller moeten investeren in de capaciteit van onze infrastructuur bij Pakketten, zowel in Nederland als in België,” aldus Verhagen.

“Om onze positie als het toonaangevende logistieke e-commerce bedrijf in de Benelux te verstevigen, blijven wij ook ons dienstenpakket verder ontwikkelen, bijvoorbeeld in groeimarkten zoals voeding en gezondheid.”

Volgens haar zullen deze extra investeringen het resultaat op korte termijn afvlakken, maar nadien bijdragen aan meer winstgevende groei. Voor volgend jaar wordt een omzetgroei in de pakjesdiensten met ongeveer 15% voorzien.

Als groeimotoren wijst PostNL onder andere op de sterk gestegen volumes in België en op diensten als same day delivery.

In 2017 opende PostNL al twee nieuwe distributiecentra geopend in Wommelgem en Namen. Elk jaar worden er in België meer pakketten verstuurd. Ook investeert PostNL in meer depots naast de bestaande distributiecentra in Wilrijk, Vilvoorde, Sint-Niklaas, Roeselare en Sint-Truiden.

Dit is een verdere stap in het versnellen van de transformatie van PostNL naar de grootste aanbieder van post- en logistieke diensten in de Benelux.