Besix neemt meerderheidsbelang in Australische Watpac

Gisteren kondigde Besix aan dat het nog eens 35,95% van het aandelenkapitaal van het Australische aannemersbedrijf Watpac wil kopen. Hierdoor neemt het bedrijf een meerderheidsbelang.

Trefwoorden: #Besix, #civiele bouw, #gebouwen, #mijnbouwsector, #Watpac

Lees verder

Techniek

( Foto: Besix - project in Australië )

ENGINEERINGNET.BE - In april 2013 heeft Besix haar participatie in het bedrijf geleidelijk verhoogd tot 28,1% en heeft vandaag twee bestuurders afgevaardigd in de raad van bestuur van Watpac.

Beide bedrijven hebben een langdurige samenwerking uitgebouwd en streven er samen naar hun klanten een uitstekende service te bieden. Het heeft daarom een betaling in cash voorgesteld om haar belang te verhogen tot 64%.

De versterkte strategische alliantie tussen de twee bedrijven zou het unieke Australische erfgoed en de lokale voetafdruk van Watpac samenbrengen met de expertise van Besix als vooraanstaande internationale aannemer.

Dit aanbod is onderworpen aan een rapport van een onafhankelijke deskundige, de goedkeuring van de Australische autoriteiten alsmede die van de Watpac aandeelhouders eind mei 2018.


ACHTERGROND
Watpac is een Australische groep die actief is in de gebouwen, de civiele bouw en de mijnbouwsector. Het bedrijf is beursgenoteerd, werd 35 jaar geleden opgericht en stelt meer dan 1.000 mensen tewerk.