Tankcontainerspecialist Huktra overgenomen door H.Essers

Logistiek dienstverlener H.Essers heeft de overname bekendgemaakt van de Zeebrugse tankcontainerspecialist Huktra, dat ook vestigingen heeft in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië.

Trefwoorden: #H.Essers, #Huktra, #overname, #tankcontainer, #Zeebrugge

Lees verder

Techniek

( Foto: H. Essers )

ENGINEERINGNET.BE - Familiebedrijf Huktra groeide sinds zijn oprichting in 1976 uit tot een van de belangrijke Europese intermodale logistieke dienstverleners op het vlak van chemische stoffen.

Het beschikt over een vloot van 897 chemische tankcontainers voor het transport van allerhande chemicaliën. Het bedrijf is gespecialiseerd in drie marktsegmenten: vloeibare bulk (anorganische stoffen, polymeren, speciale chemicaliën en consumentenchemicaliën), droge bulk (voeding) en poeders.

Zijn geografische locatie, in de haven van Zeebrugge, vormt een enorme strategische troef voor zowel Europese als intercontinentale intermodale bestemmingen. Het bedrijf mag dan ook vooraanstaande chemische bedrijven als BASF, Eastman en Repsol tot zijn klantenportefeuille rekenen.

Huktra heeft een omzet van 50 miljoen euro en telt zo’n 50 werknemers, verspreid over zijn vestigingen in België, Italië, Spanje en het VK. In Zeebrugge heeft het bedrijf tevens een eigen maintenance center van 20.000 m². Zowel de huidige zaakvoerders Gerd en Tim Van Poucke als alle werknemers blijven aan boord.

Door de overname zet H.Essers ook voet aan de grond in twee nieuwe landen, Spanje en het VK.


Het gaat om een volledige overname. Er worden geen details bekend gemaakt m.b.t. de overnamevoorwaarden, en de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke aanmeldingsprocedure bij de mededingscommissie.