MIVB plant dit jaar 650 aanwervingen

De Brusselse openbare vervoersmaatschappij rekruteerde vorig jaar bijna 1.000 mensen. De verwachting voor dit jaar is dat er ruim 650 vacatures ingevuld zullen moeten worden.

Trefwoorden: #chauffeur, #elektricien, #elektromecanicien, #MIVB, #openbaar vervoer, #vacatures

Lees verder

HR

( Foto: MIVB )

ENGINEERINGNET.BE - Wie projecten en investeringen zegt, zegt ook nood aan personeel. Personeel om natuurlijk vertrek te compenseren en extra medewerkers om het aanbod te kunnen blijven verzekeren en het openbaar vervoer nog te verbeteren in Brussel.

De aanwervingsgolf bij de MIVB van de afgelopen jaren gaat verder in 2018 met meer dan 650 vacatures: bestuurders (ongeveer 350, waarvan meer dan 150 buschauffeurs en 100 trambestuurders), elektriciens en elektromechaniciens met kennis van hydraulica en pneumatica (meer dan 120), veiligheidspersoneel (meer dan 20), technisch personeel (IT & Telecom, bouw,…) (meer dan 60), managers om de ploegen te omkaderen, enz.

De MIVB voert ook al enkele jaren een actief rekruteringsbeleid om meer vrouwen aan te trekken. Daarvoor nam ze deel aan gerichte tewerkstellingsbeurzen en rekruteringscampagnes, schoof ze de vrouwelijke werknemers naar voor,…

Dit beleid wierp zijn vruchten af aangezien het aantal vrouwen in het bedrijf de jongste jaren almaar verder aangroeit. Onder de 705 nieuw aangeworven medewerkers in 2017 zijn er 17,4% vrouwelijke medewerkers.