Artsen Zonder Grenzen plaatst mobiel operatiekwartier in Lokeren

De gloednieuwe mobiele eenheid voor oorlogschirurgie van Artsen Zonder Grenzen (AZG), krijgt het Lokerse distributiecentrum van Eandis als logistieke uitvalsbasis.

Trefwoorden: #Artsen Zonder Grenzen, #AZG, #Eandis, #mobiel operatiekwartier

Lees verder

Techniek

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Na een oefening op het Rogierplein, verhuist AZG de 12 trailers en 4 losse containers van het complex naar de Eandis-site in Lokeren. Daar staan ze standby om snel uit te sturen naar conflictgebieden, natuurrampen of noodsituaties.

Het distributiecentrum van Eandis in Lokeren staat in voor de bevoorrading van alle materialen die technici en aannemers nodig hebben bij infrastructuurwerken. De voorbije jaren zette het distributiecentrum zwaar in op automatisering, efficiëntie en duurzaamheid. Dat gebeurde onder meer via een uniek systeem van rechtstreekse werfbevoorrading.

Daarnaast sloot netbeheerder ook verschillende logistieke partnerships met andere nutsbedrijven. Zo staat het distributiecentrum ook in voor de bevoorrading van sommige materialen van andere nutsbedrijven, zoals Farys en Proximus.

Jean Pierre Hollevoet, directeur Netbeheer en Supply Chain bij Eandis: ‘AZG kan een beroep doen op de zeer centrale ligging, permanente toegankelijkheid en beveiliging van ons distributiecentrum in Lokeren om hun mobiele chirurgische eenheid snel naar elke uithoek van de wereld te krijgen.’