Noorse Trondheim bestelt 58 trambussen bij Van Hool

Van Hool tekende een contract met Nettbuss en Tide, die in opdracht rijden van AtB, de openbare vervoersmaatschappij in het Noorse Trondheim, voor de levering van 58 hybride trambussen.

Trefwoorden: #bestelling, #contract, #Noorwegen, #openbaar vervoer, #trambus, #Trondheim, #Van Hool

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Hool )

ENGINEERINGNET.BE - De dubbel-gelede hybride (HVO diesel-elektrische) trambussen met dubbele tractie zullen ingezet worden door de twee plaatselijke operatoren: Nettbuss (44 stuks) en door Tide (14 stuks).

De eerste 2 voertuigen worden opgeleverd in december 2018 (voor elke operator 1 voertuig). Alle trambussen worden dan opgeleverd tussen maart en juni 2019.

Dit is het grootste order dat Van Hool ooit mocht binnen halen voor haar trambus, die sedert 2011 op de markt is, en waarvan tot op heden ruim 250 voertuigen besteld werden in 11 landen.

De trambus maakt trouwens tegen oktober 2019 ook haar opwachting in Vlaanderen wanneer 14 trambussen door De Lijn zullen ingezet worden in de Brusselse Noordrand.

De Lierse busbouwer laat ook nog weten dat er momenteel meer dan 200 openstaande vacatures zijn voor de afdeling Bus&Car en voor de afdeling industriële voertuigen.

Om de goed gevulde orderboeken tijdig te kunnen afwerken wil het bedrijf de vacatures zo snel als mogelijk invullen en organiseert hiervoor een jobdag in april.