Broekman Logistics en Heylen Warehouses starten bouw logistieke campus

Broekman Logistics gaat de logistieke campus in het Nederlandse Venlo gebruiken voor opslag, logistiek en assemblage-activiteiten van diverse producten, waaronder ook voor 50% ADR-goederen.

Trefwoorden: #ADR-goederen, #Broekman Logistics, #Heylen Warehouses, #logistiek, #Venlo

Lees verder

Techniek

( Foto: Heylen Warehouses )

ENGINEERINGNET.BE - Op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals komt een logistieke campus van meer dan 63.000 m².

Stephan Satijn (wethouder voor Venlo) en Twan Beurskens (gedeputeerde voor de Provincie Limburg) gaven het officiële startsein voor de bouwwerken.

Broekman Logistics gaat de logistieke campus in Venlo gebruiken voor opslag, logistiek en assemblage-activiteiten van diverse producten waaronder ook voor 50% ADR-goederen. ADR is de afkorting van de Franse titel van het Europees verdrag betreffende het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg: "Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route".

De totale warehouse oppervlakte bedraagt 53.000 m². Ook is er ruim 10.000 m² aan mezzaninevloeren en 2.500 m² kantoorruimte beschikbaar. De ontwikkeling wordt in fasen gerealiseerd en de werkgelegenheid zal oplopen van 150 arbeidsplaatsen naar uiteindelijk 300.

“Met Broekman Logistics hebben wij een partner gevonden om een nieuwe logistieke campus te realiseren en bij te dragen aan de groeistrategie in Nederland,” zegt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses. “Met deze triple-AAA zichtlocatie bieden we een top bereikbaarheid over de weg, het water en het spoor.”

“De site in Venlo is uitstekend gelegen, de bargeterminal en railterminals liggen als het ware om de hoek van ons terrein. De site is goed toegankelijk via de A67 (België – Duitsland) en de A73 (Nijmegen – Roermond). De uitbreiding van de warehouse capaciteit in Venlo is onderdeel van onze groeistrategie in Nederland,” zegt Willem Jan van Amersfoort, Managing Director Warehousing & Distribution van Broekman Logistics.

Met het nieuwe warehouse in Venlo zet Broekman Logistics een tweede stap in het aanbieden van gecombineerde opslag. Onlangs werd al een warehouse op de Maasvlakte geopend.

Op deze strategische locatie, nabij de container terminals van de Maasvlakte, kunnen klanten ook gebruik maken van gecombineerde opslag voor zowel ADR als non-ADR goederen.