• 02/02/2012

Eerste elektrische afvalophaalwagen op Brussels Airport

Ellen Joncheere, General Manager van SITA België: 'Het is de eerste elektrische SITA-vrachtwagen, en het zal zeker niet de laatste zijn.'

Trefwoorden: #aviapartner, #sita, #sitair, #zaventem

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE -- SITA overhandigde de sleutels van de elektrische afvalophaalwagen ‘SITAIR’ aan Aviapartner, afhandelaar op drie Belgische luchthavens.

SITA ontwikkelde met zijn klant Aviapartner een eerste, op maat gemaakte elektrische afvalophaalwagen voor de grootste Belgische luchthaven: Brussels Airport.

De SITAIR zorgt op een groene en duurzame manier voor dat op meer dan 20 plaatsen het door Aviapartner gesorteerde afval wordt verzameld en weggevoerd naar het centrale containerpark op de luchthaven.

De SITAIR is een lichte vrachtwagen die een maximumsnelheid van 100 km per uur haalt en per laadbeurt een actieradius heeft tot 120 kilometer. De SITAIR komt in actie in de kelders en smalle doorgangen van de luchthaven. Daarom ontwikkelde SITA deze op maat gemaakte stille vrachtwagen, die makkelijk manoeuvreert in kleine ruimtes en dit zonder enige uitstoot van uitlaatgassen.

Ellen Joncheere, General Manager van SITA België: “SITA investeerde enkele jaren geleden in een start-up die instaat voor de verdere ontwikkeling van groene brandstofalternatieven voor ons wagenpark . De lancering van SITAIR is voor ons dan ook een belangrijk ogenblik. Het is de eerste elektrische SITA-vrachtwagen, en het zal zeker niet de laatste zijn.”

Karel Bekaert, Gedelegeerd Bestuurder van Aviapartner Belgium over de SITAIR: “Het elektrisch voertuig is een extra inspanning om ook als afhandelaar op de Brusselse luchthaven mee te werken aan het behalen van het AK Level III certificaat voor TBAC.”


(KV)