Luchthaven van Frankfurt bestelt volautomatisch vervoer bij Siemens

Fraport AG heeft als exploitant van de luchthaven van Frankfurt een order geplaatst bij Siemens voor de levering van een volautomatische People Mover van het Airval-type.

Trefwoorden: #Airval, #luchthaven van Frankfurt, #People Mover, #personenvervoer, #Siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - De Airval is een volledig automatisch systeem voor personenvervoer op rubberbanden met een centraal railgeleidingssysteem en werd uitgerust met een energiemanagementsysteem.

Dit systeem zal Terminal 2 met de nieuwe Terminal 3 en met het treinstation ter hoogte van Terminal 1 verbinden. Het traject is 5,6 kilometer lang en beschikt over een dubbel spoor en drie stopplaatsen.

Siemens zal 12 dubbele rijtuigen leveren met radiogebaseerde treinbesturing voor de volledig automatische werking. Het zal tevens instaan voor de spooruitrusting, de perrondeuren, het communicatiesysteem, de werkplaatsuitrusting en het voedingssysteem.

De exploitatie en het onderhoud zullen gedurende vijf jaar door Siemens gebeuren, met een optie voor een verlenging van vijf jaar. Dit systeem zal in hun Franse vestiging in Toulouse ontworpen en ontwikkeld worden.

De indienststelling op de luchthaven van Frankfurt is voorzien voor 2023.


ACHTERGROND
Dergelijke systemen zijn al operationeel op de luchthavens Roissy Charles-de-Gaulle en Orly in Parijs, alsook op de O’Hare-luchthaven in Chicago. Er zijn ook VAL-systemen die als metrolijnen rijden, bijvoorbeeld in de Franse steden Lille, Rennes en Toulouse, in Uijeongbu, Zuid-Korea, en in Turijn, Italië.