• 02/02/2012

Projectoproep voor slimme uitwisseling van energiestromen tussen bedrijven

Financiële projectondersteuning tot 66.000 euro door Provincie Limburg en VITO.

Trefwoorden: #energiestromen, #limburg, #uitwisseling

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- De provincie Limburg lanceerde een eerste provinciale projectoproep inzake Clean-Energy en Energie-Efficiëntie, met als thema de ‘slimme uitwisseling van energiestromen tussen bedrijven’.

Partners van provincie Limburg zijn VITO, POM Limburg en het Cleantechplatform.be.

Gedeputeerde van economie Marc Vandeput: “Met deze oproep willen we de Limburgse bedrijven motiveren en ondersteunen om op een innovatieve manier via samenwerking efficiënt om te springen met energie en zo hun concurrentiepositie te verstevigen. Bovendien draagt de projectoproep in belangrijke mate bij aan het streven naar een klimaatneutrale provincie tegen 2020.”

“Binnen voorliggende oproep kunnen consortia van bedrijven, geleid door een Limburgse KMO, een project formuleren met een maximale kostprijs van €100.000, waarbij de geselecteerde projecten een financiering kunnen genieten van 66% op de maximale kostprijs. Deze financiering wordt aangeboden door VITO en de provincie Limburg. Het saldo van de projectkost (34%) wordt door het bedrijfsconsortium gedragen.”

Een jury, samengesteld uit VITO, de Provincie Limburg, het Cleantechplatform.be en POM Limburg, zal de ingediende projectvoorstellen op basis van de gedemonstreerde thema’s onafhankelijk valideren en evalueren. Na beraadslaging zal de jury maximaal 3 projecten selecteren.

Projectvoorstellen worden verwacht tegen uiterlijk 16 april 2012. Tegen 15 mei 2012 zullen de winnende projecten worden bekend gemaakt, waarna met de uitvoering van de geselecteerde projecten kan worden gestart. Uit de ingediende voorstellen kunnen eventueel meerdere varianten worden goedgekeurd.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen terecht op de website www.vito.be/kmo (rubriek ‘Projecten in uw provincie’) voor meer informatie over de voorwaarden van de projectoproep. Op diezelfde website kunnen ook het inschrijfformulier en een model van samenwerkingsovereenkomst worden gedownload.

Meer info:
• Carine Van Hove (VITO)
Tel. 014 33 69 79
carine.vanhove@vito.be

• Bruno Bamps (provincie Limburg)
Tel. 011 23 74 12
bbamps@limburg.be

• Kristof Das (POM Limburg)
Tel. 011 30 01 32
kristof.das@pomlimburg.be

• Annick Vastiau (Cleantechplatform.be)
Tel. 011 26 87 48
annick.vastiau@uhasselt.be


(KV) (foto UHasselt: Marc Vandeput)