Fevia wil vacatures invullen met Food At Work Days

Fevia en sectorfonds Alimento lanceren de Food At Work Days. Dit is een reeks initiatieven en events om jongeren en werkzoekenden warm te maken voor een carrière in de voedingsindustrie.

Trefwoorden: #Fevia, #Food At Work Days, #vacatures, #voedingsindustrie

Lees verder

HR

( Foto: Fevia )

ENGINEERINGNET.BE - De Belgische voedingsbedrijven samen bieden werk aan 90.000 mensen en elke werkdag komen er 36 vacatures bij. VDAB, Forem en Actiris vermelden dagelijks gemiddeld 1.500 vacatures bij voedingsbedrijven op hun website, waarvan steeds meer voor technisch geschoolde medewerkers.

Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen: “Export is en blijft de motor van onze groei en zorgt ervoor dat Belgische voedingsbedrijven investeren in eigen land. Met die investeringen gaan natuurlijk ook jobs gepaard. Daarnaast zorgt de toenemende automatisering, digitalisering en robotisering ervoor dat onze bedrijven steeds meer op zoek zijn naar technisch geschoolde profielen.”

Om die vacatures in te vullen lanceert de sector dit voorjaar de “Food At Work Days”. Jongeren en werkzoekenden kunnen daarbij op verschillende events en initiatieven ontdekken welke kansen de voedingsindustrie hun carrière te bieden heeft.

De voedingsindustrie werkt daarvoor nauw samen met partners uit het onderwijs en met de VDAB. Op het programma staan onder andere een waaier aan bedrijfsbezoeken en ontmoetingen tussen studenten en CEO’s.

Henk Dejonckheere, algemeen directeur van Alimento Group. “In de huidige ‘war for talent’ willen we met de employer brand Food At Work onze sector als topwerkgever op de kaart zetten.”

Het hoogtepunt van de Food At Work Days is de uitreiking van de Food At Work Student Awards op 25 april in Overijse. Voor het 10de jaar op rij daagt de voedingsindustrie studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs uit om de voeding van de toekomst vorm te geven.