MIVB gaat proefrijden met elektrische autobus

De eerste volledig elektrische bus van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB werd geleverd. Na een proefperiode zullen vanaf juni in totaal 7 elektrische bussen ingezet worden.

Trefwoorden: #elektrische bus, #MIVB, #openbaar vervoer, #stadsplan

Lees verder

Techniek

( Foto: MIVB )

ENGINEERINGNET.BE - Het busnet van de MIVB ondergaat de komende jaren heel wat aanpassingen met de invoering van het nieuwe busplan en de komst van de nieuwe elektrische hybride en volledig elektrische bussen.

De eerste van 7 Citybussen van de bestelling bij busbouwer Solaris kwam zopas aan in de remise Jacques Brel. Dit is een midibus, die kleiner is dan de traditionele standaardbus, waardoor hij makkelijker door sommige smalle straatjes van het stadscentrum kan rijden.

Het herladen van de batterijen van deze bussen zal 's nachts in de remise gebeuren aan 7 laadpalen. Ze worden gevoed door het elektriciteitsnet van de metro en kunnen een stroomsterkte van 80 kW leveren. De autonomie van de batterijen bedraagt 8 uur.

De Citybussen worden nu getest (autonomie van de batterijen, enz.) in de stelplaats en in de straten van Brussel. Er is in een specifieke opleiding voorzien voor het gebruik van dit voertuigtype.

Daarnaast plaatste de MIVB ook een eerste bestelling van 90 elektrische hybride standaardbussen bij Volvo en voor de bestelling van 145 gelede elektrische hybride bussen loopt momenteel een aanbesteding.