Werknemers Kortrijkse drukkerij INNI participeren in zonnepanelen

Uniek participatiemodel in Vlaanderen: 130 werknemers van de drukkerij kunnen participeren in dit nieuwe zonnepark, waarmee 600 KW is op te wekken.

Trefwoorden: #Bart Tommelein, #GreenPulse, #INNI, #participatiemodel, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Bart Tommelein )

ENGINEERINGNET.BE - Om de energiekosten terug te dringen maakt drukkerij INNI voortaan gebruik van zonnepanelen op het dak, goed voor samen 600 KW of 90% van de totale energiebehoefte. Het bedrijf stoot op die manier ook 190 ton CO2 minder uit.

De werknemers van het bedrijf kunnen mee investeren en participeren in dit zonnepanelendak. Dat nieuwe participatiemodel is uniek in Vlaanderen. Ook omwonenden en andere particulieren kunnen mee investeren.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein huldigde het dakpark met 2.000 hoogrendementspanelen in: “Wie deelneemt heeft een rendement van net geen 4%. Daar kan geen spaarboekje tegenop.”

Op die manier kan iedereen, ook wie geen zonnepanelen kan leggen, alsnog investeren in een alternatieve energie en een duit in het zakje doen voor een beter klimaat.

Manu Jans, CEO GreenPulse: “Participanten investeren een bedrag tussen de 2.000 euro en 50.000 euro en kunnen rekenen op een gewaarborgd netto-rendement van 3,9% op een achtjarige lening.”