Willemen Groep neemt Kumpen volledig over

De overname van Kumpen past binnen de visie van Willemen Groep om de komende jaren verder uit te groeien tot een professionele bouwgroep met een leidende rol in de Belgische bouwwereld.

Trefwoorden: #fusie, #Kumpen, #overname, #Willemen Groep

Lees verder

Techniek

( Foto: Groep Willemen )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds de overname van Aswebo door Willemen Groep in 2011 was Willemen al voor 50% eigenaar van Kumpen. Beide bedrijven werkten de voorbije jaren op verschillende vlakken samen.

Omdat er tussen de activiteiten van Kumpen en enkele andere bedrijven in Willemen Groep heel wat raakvlakken en overeenkomsten zijn, wordt het bouwbedrijf Willemen General Contractor op 1 juli gefuseerd met de bouwafdeling van Kumpen.

Samen vormen zij dan Willemen Construct met hoofdzetel in Mechelen en een vestiging in Hasselt. Bart D’hont, de huidige algemeen directeur van Willemen General Contractor, krijgt de leiding over dit nieuwe bedrijf.

Tegelijkertijd zullen ook de wegenbouwers Aswebo en Aannemingen Van Wellen samensmelten met de infra-afdeling van Kumpen. Samen vormen zij dan Willemen Infra met hoofdzetel in Drongen en vestigingen in Hasselt, Kapellen en het Waalse Fleurus. Kurt Kesteloot, de huidige algemeen directeur van Aswebo, komt hier aan het hoofd te staan.

Kumpen Renovatietechnieken, dat focust op de renovatie van water- en rioleringsleidingen, zal vanaf 1 juli als een aparte vennootschap binnen Willemen Groep opereren, nog steeds onder leiding van Gert-Jan Merkx.


Op de foto (vlnr.): Paul Kumpen, Johan Willemen, Tom Willemen, Jan Kumpen, Robert Kumpen, Johan Ceyssens.