DAF en VDL bouwen samen elektrische vrachtwagens

DAF Trucks en VDL werken nauw samen om in de loop van het jaar een eerste serie van CF Electric-trucks in te zetten bij een aantal toonaangevende vervoerders.

Trefwoorden: #DAF Trucks, #elektrische vrachtwagen, #emissieloos, #logistiek, #VDL

Lees verder

Techniek

( Foto: DAF Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - De voertuigen zijn uitgerust met ultramoderne VDL E-Power Technology en rijden daardoor zonder emissies en vrijwel volledig stil.

Deze eerste veldtest-voertuigen worden geproduceerd door DAF en bij VDL Groep vervolledigd met de volledig elektrische installatie. De twee ondernemingen tonen zo hun intensieve samenwerking op het gebied van elektrificatie van bedrijfswagens.

Deze vrachtwagen is een 4x2 trekker, ontwikkeld voor distributieverkeer tot 40 ton in stedelijke gebieden, waar één- of twee-assige trailers de standaard zijn.

Het hart van deze intelligente aandrijflijn bestaat uit een elektromotor van 210 kW, die gevoed wordt door een lithium-ion accupakket met een huidige totale capaciteit van 170 kWh.

Hij heeft een actieradius van ongeveer 100 kilometer, waardoor hij geschikt is voor het vervoer van hoge volumes binnen de stedelijke distributie. Snelladen van de accu’s kan in 30 minuten gebeuren en het volledig opladen in slechts anderhalf uur.