UPS lanceert nieuwe spoordienst tussen Europa en Hong Kong

UPS lanceert een nieuwe Full Container Load (FCL) dienst tussen Europa en Hong Kong om bedrijven die tussen deze twee regio's handelen beter met elkaar te verbinden.

Trefwoorden: #distributie, #Europa, #Hong Kong, #logistiek, #treinverbinding, #UPS

Lees verder

Techniek

( Foto: UPS )

ENGINEERINGNET.BE - De tweerichtingsdienst tussen het Duitse Duisburg en Hong Kong is een alternatieve transportmogelijkheid waarmee bedrijven tijd en kosten kunnen besparen.

Bedrijven ervaren hiermee tot wel 30% kortere transittijden ten opzichte van FCL zeevracht en tot wel 60% aan kostenbesparingen ten opzichte van luchtvracht.

Hong Kong is een belangrijke handelspartner voor de Europese Unie, met ongeveer 50 miljard euro aan verhandelde goederen vorig jaar.

Mike Harrell, president van UPS Freight Forwarding: "Met het lanceren van deze nieuwe spoorverbinding voor goederenvervoer helpen we klanten in zowel Europa als Hong Kong om hun bedrijven te laten groeien en nieuwe markten te bereiken."

Met deze uitgebreide spoordienst kunnen bedrijven hun transportbehoeften en -uitgaven aanpassen aan hun supplychain-behoeften. Daarnaast kunnen ze profiteren van de bemiddelingsexpertise om zich door complexe douaneregels te navigeren, het risico van vertragingen te verkleinen en een tijdige levering van goederen te waarborgen.

Deze nieuwe treindienst is een uitbreiding op de multimodale vrachtdienstenportfolio van UPS, die vier locaties in Europa en zes in China per spoor met elkaar verbindt.