Verbeter je energiebeheer met ISO 50001 - uitnodiging

Energiebeheer staat hoog op de prioriteitenlijst. Vandaag is effectief energiebeheer een absolute must om je onderneming concurrentieel te maken. Bovendien verlaag je je CO2-uitstoot.

Trefwoorden: #energiebeheer, #ISO50001, #NBN, #regelgeving

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe versie van de ISO 50001-norm geeft een overzicht van globaal erkende ‘best practices’ op het vlak van energiebeheer. De norm is het resultaat van het harde werk van energie-experten uit meer dan 60 landen.

Een effectief beleid voor energiebeheer (Energy Management System – EnMS) helpt bedrijven en organisaties om hun energieverbruik op de best mogelijke manier te beheren. Zo’n systeem biedt ondersteuning bij meerdere aspecten: een energiebeleid ontwerpen en uitrollen, doelstellingen voor energieverbruik bepalen en een actieplan opstellen om die doelen te bereiken.

Daarnaast helpen energie-efficiënte technologieën onder andere bij het verminderen van energieverspilling en het beperken van energiekosten. Je energiebeleid optimaliseren is een veelzijdige taak, maar ISO 50001 zorgt voor een kader om je te helpen.

Om aan te tonen dat normen een grote bijdrage leveren bij het optimaliseren van je energiebeleid, organiseert NBN op 13 november het lanceringsevent ‘Enhance your energy performance with ISO 50001’.


(Kristof Willems)