Nieuw videoplatform met wetenschappelijke uitleg gelanceerd

Wetenschappers krijgen vaak te horen dat de communicatie over hun onderzoek eenvoudiger moet. Met “Wetenschap Uitgedokterd” lanceert Scriptie vzw een videoplatform als tool hiervoor.

Trefwoorden: #Scriptie vzw, #uitgedokterd.be, #videoplatform, #website, #wetenschap

Lees verder

research

( Foto: screen video website )

ENGINEERINGNET.BE - Twee van de voorlopige 14 onderzoeken, die op wetenschapuitgedokterd.be worden voorgesteld, geven een antwoord op de vragen: Wist je dat men aan onze universiteiten microalgen oogst om er medicijnen, plastic en biodiesel mee te maken? En dat men er bestudeert hoe eeuwenoude tradities, zoals het Chinese schimmenspel, in dit digitale tijdperk te conserveren?

Via dit initiatief haalt Scriptie vzw in samenwerking met de Vlaamse universiteiten onderzoekers uit hun vertrouwde lab of bureau en plaatst ze voor een camera. Hun opdracht is om in een heldere 3-minuten-pitch uit te leggen waar je onderzoek over gaat. Dit project bouwt verder op de Vlaamse PhD Cup.

Met Wetenschap Uitgedokterd wil men het publiek een inkijk bieden in het diverse en sterke onderzoek dat in Vlaanderen gebeurt. Bovendien zet het project het internationale karakter van onze universiteiten en onderzoeksinstellingen in de verf.

Zo is één op de 3 doctoraatsonderzoekers aan onze instellingen afkomstig uit het buitenland. Ook zij vinden vlot hun weg naar het platform.

Vanaf 11 juni zullen er wekelijks twee nieuwe onderzoeken voorgesteld worden.