MIDES heeft sectorgenoot Alliacta overgenomen

Het ingenieursbureau MIDES heeft zijn Belgisch-Nederlandse sectorgenoot Alliacta uit Hasselt en Roermond overgenomen. Deze overname kadert in internationale groeistrategie van het bedrijf.

Trefwoorden: #Aliacta, #engineers, #ingenieursprofielen, #MIDES, #outsourcing, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: MIDES )

ENGINEERINGNET.BE - MIDES kijkt na deze overname ook verder richting Duitsland en Frankrijk. Naast projectsourcing van technische ingenieursprofielen zal er vanaf nu nog sterker ingezet kunnen worden op nieuwe technologieën zoals 3D scanning en plant layout.

Uittredend Alliacta-ceo Rudi Smeets. “Beide bedrijven hebben heel wat raakvlakken: het zijn belangrijke nichespelers in hun markt en concentreren zich exclusief op het aanbieden van eigen engineers voor tijdelijke technische projecten.”

Door deze overname beschikt MIDES over meer dan 220 engineers die actief zijn bij onder andere Volvo, Arcelor Mittal, DSM, Daikin, Smurfit Kappa, Neways en Sabca. Bij Alliacta zijn er 40 engineers in dienst die vooral in het zuiden van Nederland en in Belgisch Limburg werken.

Hun ambitie is om tegen 2020 vast werk te bieden aan 250 engineers in België en 100 in Nederland. Om meer slagkracht te hebben in de markt zal de naam Alliacta in de komende maanden dan ook omgevormd worden naar MIDES.