DP World Antwerp gaat start-ups in innovatieve logistiek ondersteunen

De containerbehandelaar gaat een samenwerking aan met imec binnen het imec.istart programma rond “Logistiek, Mobiliteit en Slimme Steden”.

Trefwoorden: #Belfius Bank & Insurance, #Bpost, #Brussels Airport Company, #DP World Antwerp, #imec, #innovatie, #logistiek, #start-ups, #Universiteit Antwerpen, #VIL

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - DP World Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - Binnen de maritieme logistieke keten is er nog een enorm innovatiepotentieel door digitalisering en nieuwe technologieën. DP World Antwerp wil het onderzoek naar innovatieve oplossingen in de logistieke keten stimuleren.

Het bedrijf zal coaching, sectorkennis, expertise en financiële steun aanbieden, in ruil voor toegang tot de laatste nieuwe technologieën en ontwikkelingen. Dit moet op termijn leiden tot zowel interne als externe innovatie in de business. Deze samenwerking ligt in lijn met hun algemene visie om een leider te zijn in de wereldhandel van de toekomst en vooruit te denken.

Andere partners in dit programma zijn Bpost, Belfius Bank & Insurance, Brussels Airport Company, VIL en de Universiteit Antwerpen. Dit zijn stuk voor stuk spelers met veel ervaring en een groot logistiek netwerk in België. Deze industrieën vormen dan ook de sleutel tot een innovatief en efficiënt logistiek netwerk.

Patrick Putman, Chief Information and Innovation Officer van DP World Antwerp: “Door deel te nemen aan dit programma engageren wij ons om initiatieven te ondersteunen die technologische innovatie boosten en een bijdrage leveren aan de logistieke maritieme keten.”


Imec.istart is een open innovatie bedrijfsaccelaratie programma dat start-ups ondersteunt bij het succesvol naar de markt brengen van hun idee via coaching, investeringen, infrastructuur en andere faciliteiten.