Finalisten ‘Young Champions of the Earth’ 2018 bekend gemaakt

Het VN-milieuprogramma heeft de namen bekendgemaakt van 35 ondernemende jongeren uit zes wereldregio's die het hebben geschopt tot de regionale finales van deze wedstrijd.

Trefwoorden: #chemie, #Covestro, #Verenigde Naties, #Young Champions of the Earth

Lees verder

Nieuws

( Foto: Covestro )

ENGINEERINGNET.BE - De wedstrijd ‘Young Champions of the Earth’ 2018 is een wereldwijd initiatief dat tot doel heeft om jongeren tussen 18 en 30 jaar met uitzonderlijke ideeën om het milieu te beschermen, in de kijker te zetten en te ondersteunen.

De ideeën van al deze regionale finalisten bieden op een gedurfde en creatieve manier een antwoord op dringende milieuvraagstukken. De 35 finalisten werden gekozen uit maar liefst 760 inzendingen.

Hun voorstellen gaan van koraallandbouwbedrijven die tot doel hebben om stervende koraalriffen rond de wereld opnieuw aan te vullen, tot het fokken van vethoudende insecten die als alternatief voor palmolie kunnen aangewend worden in de productie van biobrandstoffen.

Andere ideeën uit deze regionale finale omvatten o.a. educatieve initiatieven in de vorm van bordspellen, muziek en digitale platforms om het milieubewustzijn te verhogen, recyclage-initiatieven die plasticvervuiling aanpakken door kunststoffen te upcyclen tot bakstenen en urinoirs, en een geïntegreerd systeem van branddetectoren die verwoestende natuurbranden kunnen opsporen en voorkomen.

Chemiebedrijf Covestro verleent zijn volledige steun aan deze tweede editie van Young Champions of the Earth.

dr. Markus Steilemann, CEO van Covestro. "Als een van 's werelds grootste producenten van materialen voor duurzame ontwikkeling, zijn we vereerd dat we op deze manier kunnen samenwerken met het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om jongeren over de ganse wereld te inspireren en te motiveren om bij te dragen aan de Duurzame-Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN".

Voor elke regio zal uiteindelijk één winnaar worden gekozen. Elk van deze winnaars zal 15.000 dollar startkapitaal ontvangen, persoonlijke begeleiding krijgen van leidinggevenden uit het bedrijfsleven en in contact kunnen komen met een groot netwerk van experts om hun bijzondere ideeën te helpen verwezenlijken.