Euroports breidt zijn bulkopslagcapaciteit in Gent uit

Vorige vrijdag werd de nieuwe opslagfaciliteit van Euroports, een state-of-the-art bulkmagazijn met een opslagcapaciteit van meer dan 120.000 ton, officieel in gebruik genomen.

Trefwoorden: #bulkgoederen, #Europort, #Gent, #investering, #logistiek, #meststoffen, #mineralen, #North Sea Port, #opslag

Lees verder

Techniek

( Foto: Euroports )

ENGINEERINGNET.BE - Euroports heeft deze nieuwe opslagfaciliteit voor meststoffen en mineralen geopend als speerpunt van een belangrijk investerings­programma van 10 miljoen euro voor terminal T850 in North Sea Port (havengebied Gent).

De magazijnen worden ondersteund door een investering in nieuwe apparatuur: een mobiele havenkraan van 100 ton met een grijper van 20 m³ en een tweede multifunctionele kraan van 25 ton met een grijper van 15 m³.”

Euroports Terminals Gent, T850, verwerkt ongeveer 2 miljoen ton aan bulk, voornamelijk meststoffen en mineralen. De kade bij terminal T850 is 550 meter lang en heeft een diepgang van 12,0 meter, waardoor zelfs Panamax-schepen kunnen aanmeren.

De centrale ligging van de haven van Gent is, gekoppeld aan de sterke hinterlandverbindingen met de Benelux en Noord-Frankrijk, een sterke troef gezien de klanten van Euroports hierdoor hun supply chain kosten kunnen minimaliseren.


(Guy Leysen-