Cargill investeert 12 miljoen euro in Moeskroen

Cargill investeert 12 miljoen euro in een nieuwe productielijn voor vloeibare chocolade in zijn productiefaciliteit in Moeskroen. De investering verhoogt de capaciteit en creëert jobs.

Trefwoorden: #Cargill, #chocolade, #investering, #productie, #productiefaciliteit

Lees verder

Techniek

( Foto: Cargill )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe productielijn zal in het laatste kwartaal van 2018 worden geopend. Deze investering laat het bedrijf toe om zijn capaciteit verder te verbeteren en uit te breiden.

De nieuwe productielijn zal, gecombineerd met de diepgaande kennis over chocolade, uitgebreide ervaring van het bedrijf binnen de voedingssector en gespecialiseerde R&D-vaardigheden, voedselproducenten helpen om te innoveren in een markt die wordt gekenmerkt door snelgroeiende klantenvoorkeuren en verwachtingen.

Inge Demeyere, managing director voor Cargills chocolade- en componentenactiviteiten in Europa: “Met de nieuwe productielijn zullen we beter kunnen beantwoorden aan de Belgische vraag naar chocolade. We zullen bovendien ook internationale klanten beter kunnen bedienen.”

Momenteel werken er in de productiefaciliteit in Moeskroen ongeveer 150 mensen in productie en gerelateerde diensten. Deze investering zal ook zorgen voor een tiental lokale jobs.


ACHTERGROND
De faciliteit in Moeskroen verwerkt pure en melkchocolade in vloeibare en vaste vorm voor producenten van snoepgoed, koekjes, bakkersproducten, roomijs en artisanale toepassingen.

Het bedrijf heeft nog een Belgische chocoladesite in Antwerpen, waar vloeibare en vaste chocolade wordt geproduceerd.