MIVB kiest IVECO voor levering van 141 gelede hybride elektrische bussen

Het Brusselse MIVB sluit raamakkoord met IVECO voor de studie, de bouw, de levering en de inwerkingstelling van 141 gelede hybride elektrische bussen met lage vloer.

Trefwoorden: #Brussel, #elektrische autobus, #hybride autobus, #IVECO, #MIVB, #openbaar vervoer

Lees verder

Techniek

( Foto: MIVB )

ENGINEERINGNET.BE - Het raamakkoord met een duurtijd van 5 jaar voorziet in een bestelling van 141 gelede hybride elektrische bussen voor een bedrag van ongeveer 74,35 miljoen euro, vermeerderd met een bedrag van 17 miljoen euro voor het onderhoudscontract van deze voertuigen.

De bestelde bussen combineren een elektrische aandrijving met een warmtemotor. Concreet betekent dit dat de wielen van het voertuig worden aangedreven met de elektrische motor via batterijen.

De warmtemotor van het type Euro 6-diesel Update C is aanwezig om de elektrische motor te ondersteunen als dat nodig is. Dit systeem laat toe het volume batterijen aan boord te verminderen en toch voldoende autonomie te garanderen.

Samen met de vier andere bestellingen van de hybride elektrische en de volledig elektrische bussen, zal de capaciteit op het MIVB-busnet stijgen met ongeveer 32% tegen eind 2019. In totaal zullen er 288 bussen geleverd worden.