PowerMarket wint Open Innovation Challenge 2018

De start-up PowerMarket heeft de tweede editie van de Elia Open Innovation Challenge gewonnen. Deze internationale wedstrijd daag start-ups uit om innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Trefwoorden: #Elia, #innovatie, #Open Innovation Challenge, #PowerMarket, #prognose, #start-up, #zonne-energie

Lees verder

Techniek

( Foto: Elia )

ENGINEERINGNET.BE - PowerMarket overtuigde de wedstrijdjury met een oplossing die automatisch zonnepanelen detecteert en dus de zonne-energie voorspellingen veel nauwkeuriger in kaart kan brengen.

Door gebruik te maken van satellietbeelden en artificiële intelligentie, kan zeer nauwkeurig de precieze locatie van zonnepanelen bepaalt worden en hun geïnstalleerde capaciteit meten.

Deze nauwkeurige gegevens kunnen dan gecombineerd met meteorologische gegevens worden gebruikt om de zonne-energie voor elk uur en elke dag van het jaar in te schatten. Door nauwkeurige prognoses moeten de reserves minder vaak geactiveerd worden.

PowerMarket werd geselecteerd uit 135 kandidaten en ontvangt een bedrag van 20.000 euro om zijn proefproject in samenwerking met Elia te verwezenlijken.

Start-ups Watt-IS en Adaptix by Sensewaves behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.


ACHTERGROND
De Open Innovation Challenge richt zich tot start-ups uit de hele wereld en biedt hen de kans om oplossingen voor te stellen voor één van de zovele uitdagingen van de energietransitie. Met deze wedstrijd wil de Elia groep oplossingen ontwikkelen om de prognoses van elektriciteitsproductie en -verbruik te verbeteren.