Parkwind en Jan De Nul bouwen samen nieuw offshore windpark

Jan De Nul Group gaat met windparkontwikkelaar Parkwind (filiaal van Colruyt) Northwester 2 bouwen. Dit wordt het zevende en tevens grootste windpark voor de Belgische kust.

Trefwoorden: #Colruyt, #elektriciteit, #groene energie, #Jan De Nul, #Northwester 2, #offshore windpark, #Parkwind, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Het Northwester 2 windmolenpark ligt 48 kilometer uit de kust en zal de grootste en krachtigste windturbine die vandaag op de markt beschikbaar is, installeren, met een rotordiameter van maar liefst 164 meter.

Jan De Nul zal de installatiewerken starten in juni 2019 onder een EPCI-contract, waarbij het bedrijf het ontwerp van 23 funderingen op zich neemt, verantwoordelijk zal zijn voor de aankoop en installatie hiervan en ook de installatie van de kabels en windturbines op zich zal nemen.

Het Northwester 2 windmolenpark zal volledig operationeel zijn in 2020.


ACHTERGROND
Binnen Europa voerde Jan De Nul Group al verschillende offshore windprojecten in België, Engeland, Zweden, Denemarken, Finland en Duitsland uit.

In België bouwde de groep eveneens voor Parkwind het Bligh Bank Phase 2 windpark, beter bekend als Nobelwind, een offshore windpark met 50 3,3MW turbines en 1 offshore substation.

Eerder dit jaar nog lanceerde de groep zich op de Aziatische offshore windmarkt met de ondertekening van meteen twee grote offshore windprojecten in Taiwan.