SPIE installeert adiabatische drycoolers voor geothermiecentrale

SPIE heeft meegewerkt aan de realisatie van de eerste diepe geothermiecentrale van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en installeerde er 9 adiabatische drycoolers(*).

Trefwoorden: #aardwarmte, #diepe geothermie, #SPIE, #VITO

Lees verder

Techniek

( Foto: SPIE )

ENGINEERINGNET.BE - Diepe geothermie past in volledig in het kader van rationeel energieverbruik en hernieuwbare energie en sluit ook aan bij de verbintenissen die SPIE is aangegaan om een duurzamere wereld tot stand te brengen.

Boringen tot op een diepte van 3,6 km, die ongeveer twee jaar geleden zijn gestart, zullen het mogelijk maken om water van 128 °C uit de diepere aardlagen op te pompen. De energie uit dit water zal vervolgens worden gebruikt om in de geothermiecentrale warmte en elektriciteit te produceren.

De afdeling “Services Geel Building” van SPIE Belgium, die al enkele jaren nauw samenwerkt met VITO (onderhoud en HVAC-installaties), heeft meegewerkt aan de inrichting van de geothermiecentrale.

Roald Noels, Project Manager: “De komende maanden zullen wij het gebouw van de technische dienst van VITO ook aansluiten op het interne warmtenet,” besluit Roald.


(*) Adiabatische drycoolers: koelers die de omgevingslucht en een voorkoeling via waterbestuiving gebruiken om het proceswater af te koelen.