Kamp C bouwt eerste Vlaamse circulair kantoorgebouw

Bouwconsortium Kamp C realiseert dit gebouw samen met een consortium van 7 bedrijven en organisaties: Beneens, TEN, Streng-th, Muurtuin, West Architectuur, Tenerga en VITO.

Trefwoorden: #circulair, #circulair bouwen, #Kamp C

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Kamp C )

ENGINEERINGNET.BE - Met een weldoordacht circulair ontwerp en een bewuste keuze van materialen, technieken en innovatieve bedrijfsmodellen moet het een katalysator worden voor circulair bouwen.

De nieuwbouw krijgt de naam ’t Centrum en heeft een bouwprijs van ongeveer 3,2 miljoen euro. Het circulaire kantoorgebouw op Kamp C telt drie bouwlagen en heeft een totale oppervlakte van 2.400 m².

De constructie is gebouwd op een grid van 5 bij 5 meter. Alle componenten zijn daarop afgestemd, zodat er zo weinig mogelijk verschillende elementen in het gebouw zitten. Zo bestaat de hoofddraagconstructie uit kolommen, balken en vloerelementen van massief meerlagig hout, het zogenaamde CLT of cross laminated timber.

Alle materialen werden opgenomen in een zogenaamd Building Information Model (BIM) met een geïntegreerd materialenpaspoort zodat te allen tijde een inventaris kan worden opgemaakt.

Tegen de lente van volgend jaar zal het gebouw klaar zijn (als alles volgens plan verloopt).