• 09/02/2012

Talentenfabriek: nieuw jobpunt voor Antwerpse industrie

De federaties Agoria en essenscia gaan samen met de Stad Antwerpen, VDAB en de paritaire fondsen van metaal en chemie een job- en opleidingspunt in Antwerpen creëren: de Talentenfabriek.

Trefwoorden: #agoria, #essenscia, #job, #knelpuntberoep, #student, #talent, #talentenfabriek, #vacature, #vdab

Lees verder

HR

( Foto: iet-net )

ENGINEERINGNET.BE -- ‘De nieuwe ‘Talentenfabriek’ moet de beroepsoriëntatie naar Antwerpse metaal- en chemische industrie bevorderen.

De dienstverlening is in eerste instantie bestemd voor scholen, werkzoekenden, leerkrachten en leerlingen en in tweede instantie ook voor bedrijven en hun werknemers.

De grootste uitdaging van het nieuwe job- en opleidingspunt zal alvast de verhoging van de tewerkstelling zijn. Daarbij zal in het bijzonder aandacht worden besteed aan de instroom naar knelpunt- en dus ook technische beroepen.

Nieuwe opleidingsinitiatieven van de partners in samenwerking met scholen, bedrijven en andere opleidingsverstrekkers moeten daartoe bijdragen.

Het team bestaat enerzijds uit 3 vaste medewerkers van de Stad Antwerpen, aangevuld met medewerkers aangesteld door de respectieve partners, nl. VDAB, FTMA en de Fondsen van de chemie.

Talentenfabriek zal gevestigd zijn in de Van der Meydenstraat 20-24 in Borgerhout, aan de achterzijde van het Competentiecentrum van de VDAB in de Provinciestraat.

In de loop van maart zal het team daar zijn intrek nemen. Vanaf 2 april 2012 moet de werking volledig operationeel zijn.


(bron: Agoria)