• 17/08/2018

Interactief communicatieplatform verhoogt efficiëntie

Met de ActiveCockpit lanceert Bosch Rexroth een nieuw interactief communicatieplatform voor zowel productiemedewerkers als management, dat gebruikmaakt van touchscreens, tablets, laptops.

Trefwoorden: #Active Cockpit Rexroth, #Bosch Rexroth, #communicatieplatform, #Interactief

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De informatie kan worden samengesteld voor alle niveaus binnen een productie ­organisatie en is zowel lokaal via schermen op de afdelingen, als via internet ­verbindingen wereldwijd beschikbaar.

De ActiveCockpit vervangt de vaak uitvoerige prikborden, waarvan het maken, ophangen, bijhouden en regelmatig verversen van de bekende briefjes, memos, tekeningen, tabellen en grafieken behoorlijk arbeidsintensief is.

ActiveCockpit is volledig gebaseerd op digitale technologie, waarbij informatie vrijwel volledig automatisch verzameld, verwerkt en gepresenteerd wordt. Dit bespaart prikbord medewerkers zeeen van tijd en zorgt bovendien voor een significante verbetering en actualisering van de informatievoorziening.

Hoe komt een prikbord normaal gesproken tot stand Vooral door noeste arbeid van verschillende mensen binnen de organisatie die gegevens uit MES- en ERP-systemen halen en/of opzoeken in mappen en Excel sheets. Deze informatie moet worden verwerkt, geplakt of ingetikt in Word- en Excel-bestanden die vervolgens op A4 velletjes worden geprint en op het prikbord worden hangen.

Bepaalde informatie wordt eens per week ge-update, andere dagelijks of zelfs twee of drie keer per dag. Daar gaat ongemerkt heel veel tijd in zitten. In de grootste Bosch- productieplant voor dieselsystemen in het Duitse Feuerbach 12.700 werknemers werd alleen aan dit informatiewerk zon 320 uur per maand besteed

Nu hangen er in de fabriek meerdere ActiveCockpit touchscreens, waarbij het overgrote deel van de gepresenteerde productieinformatie volautomatisch wordt verzameld, bewerkt en gepresenteerd. Tel uit je winst

Papierloze communicatie
ActiveCockpit is gebaseerd op een intelligent softwareplatform waarmee koppelingen gemaakt kunnen worden met bijvoorbeeld ERP- en MES-lagen. Hieruit kan specifieke data worden verzameld, die met een door de gebruiker gedefinieerde vernieuwingsfrequentie, regelmatig wordt ge-update.

Daar komt geen mens meer aan te pas. In het systeem zitten speciale apps die informatie verzamelen en presenteren rond onder meer ploegenwissels of productie-aantallen en ook zijn er apps voor kwaliteitsbewaking. Gebruikers kunnen zelf apps aan de ActiveCockpit toevoegen en ook kan productiedata van andere vestigingen gepresenteerd worden.

Dit is bijvoorbeeld interessant om te kijken hoe men onderling presteert benchmarking of in elkaars voorraden te kijken. Groot voordeel is ook dat het papiergebruik binnen organisaties die de ActiveCockpit gebruiken drastisch daalt. Het is dus ook goed voor het milieu.

Info overal beschikbaar
Medewerkers op de werkvloer, maar ook ploegleiders en het management kunnen de voor hen belangrijke informatie met een simpele aanraking of muisklik op het scherm toveren.

Zo kan een productiemedewerker bij een ploegenwissel onmiddellijk zien wat de actuele status van een productielijn is, terwijl de CEO, vlak voordat hij het vliegtuig instapt, nog even snel op zijn tablet of laptop de productiecijfers kan opvragen.

Maar het werkt ook andersom. Medewerkers in de productie kunnen bijvoorbeeld met hun smartphone of tablet een foto maken van een fout product of storing in een machine, die foto op het netwerk zetten en bij het ActiveCockpit scherm samen met andere collegas evalueren.

Hierdoor zijn belangrijke beslissingen veel makkelijker en sneller te nemen, wat resulteert in minder downtime en een hogere productiviteit. Ook kan deze multidisciplinaire en real-time communicatie de productiekwaliteit verhogen.

Op Youtube vind je interessante filmpjes over de ActiveCockpit.
Zoek op: Active Cockpit Rexroth of klik hier.


Voor meer informatie:
Bosch Rexroth NV/SA
Rue Henri-Joseph Genessestraat 1 - 1070 Brussel
Tel: +32 (0)2 582 31 80 - Fax: +32 (0)2 582 43 10
info@boschrexroth.be - www.boschrexroth.beBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.